Vítězové 46. ročníku soutěže míří do Prahy a jižních Čech

9. červen 2012

Přijďte si poslechnout nejúspěšnější soutěžící stávajícího ročníku, kteří se veřejnosti poprvé společně představí v tomto měsíci v Praze, Českém Krumlově, Bechyni, Třeboni a Jindřichově Hradci! Koncertní turné se uskuteční 17. - 22. června 2012. Eletronický katalog s podrobnostmi (programy, životopisy, výslekovými listinami aj.) naleznete zde. Těšit se můžete na mladé hudebníky z Bulharska, Německa, Ukrajiny a chybět nebudou ani zástupci České republiky.

Právě mezi nimi jsou dva soubory, složené částečně z bývalých vítězů soutěže (Julie Svěcená – housle, Libor Suchý – klarinet a Walter Hofbauer – trubka), kteří se v minulosti úspěšně zúčastnili ročníku pro sólové nástroje. Ne náhodou národní i mezinárodní porota, byť obě ve zcela novém složení a vzhledem k dokonale anonymnímu udílení cen netušící, kdo na nahrávkách hraje, tyto soutěžící opětovně vyhodnotila mezi nejlepšími.

Vstupenky na koncerty můžete zakoupit zpravidla v místě jejich konání, přesné kontaktní údaje a programy vystoupení naleznete v sekci koncerty. Speciální nabídku připravil Český rozhlas pro předplatitele SOČRu. „Naše poděkování za Vaši stálou přízeň Symfonickému orchestru Českého rozhlasu bychom chtěli vyjádřit nabídkou zvýhodněného vstupného. Proti předložení předplatitelské vstupenky na ABO SOČR v pokladně Rudolfina obdržíte vstupenky za cenu 50,- Kč / kus, a to do vyčerpání kapacity sálu.“ uvedl Mgr. Jan Simon, ředitel Centra uměleckých těles, soutěží a přehlídek, které Concertino Praga od letošního roku pořádá.

Také v rámci Jihočeského festivalu Concertino Praga jsou pro posluchače připraveny vstupenky za symbolické ceny, přičemž nejlevnější mohou studenti a důchodci pořídit již od 30 Kč.

autor: Tomáš Mann
Spustit audio

Více o tématu