V Lucembursku zazářilo pražské slunce

12. únor 2013

Komorní trio Sol de Praga, jeden z laureátů letošní soutěže Concertino Praga, vystoupilo ve dnech 8. až 12. listopadu v Lucemburském velkovévodství spolu s dalšími vítězi soutěží EMCY – houslistkou Terézii Hladíkovou ze Slovenska a lucemburskou klavíristkou Zalou Kravos.

Čeští hudebníci, kteří hrají ve složení Julie Svěcená (housle), Libor Suchý (klarinet) a Matyáš Novák (klavír), se představili na třech koncertech. V pátek 9.11.2012 potěšili početné publikum v protestantském kostele v centru Lucemburku a večer na slavnostním koncertě na půdě konzervatoře ve městě Esh-sur-Alzette. V neděli 11.11.2012 vystoupili na koncertě v budově Lucemburské konzervatoře, který byl závěrečným koncertem 29.ročníku Soutěže pro mladé sólisty.

Mladí muzikanti si z Lucemburska odvezli spoustu zážitků. K těm nejsilnějším patří přijetí českým velvyslancem Jeho Excelencí Vítem Korseltem, perfektní organizace pobytu, vstřícnost a ochota lucemburských hostitelů a nová přátelství. Aplaudující publikum ve zcela zaplněném sále Lucemburské konzervatoře (pro cca 700 diváků) bylo onou příslovečnou zlatou tečkou. Bez ohledu na rozmary počasí Sol de Praga v Lucemburku svítilo.

autor: Ivan Novák
Spustit audio

Více o tématu