Absolutní vítězové Trio Appassionato vystoupí v Praze

2. listopad 2012

Je tu skvělá zpráva pro milovníky hudby v podaní komorního souboru Trio Appassionato z Bulharska. Koncem měsíce vystoupí v Praze na Velvyslanectví Bulharské republiky.

Trojice mladých hudebníků zvítězila v letošním 46. ročníku soutěže Concertino Praga, když se stala jeho absolutním vítězem. Tento ročník byl zaměřený na soubory od tří do pěti hráčů. Ten bulharský tvoří houslista Rossen Gamev, klavíristka Joana Lambreva a violoncellistka Penka Petkova.

Trio Appassionato bylo založeno v roce 2009 pod vedením Daniely Cherpokové-Nikolaevové, profesorky komorní hudby na Národní hudební škole Ljubomira Pipkova v Sofii. Od té doby vystupují v koncertních sálech Národní hudební školy, Národního kulturního paláce či v Unii bulharských skladatelů v Sofii. Jejich repertoár zahrnuje skladby Mozarta, Beethovena, Webera, Mendelssohna a Piazzoly.

Tyto mladé hudebníky si můžete poslechnout na Vánočním koncertu Trio Appassionato, který proběhne 30. listopadu 2012 v 19.00 hodin v Zrcadlovém sále na Velvyslanectví Bulharské republiky. Vstup je zdarma.
Bulharské velvyslanectví se nachází na Krakovské ulici 6, v Praze 1.

autor: Centrum uměleckých těles, soutěží a přehlídek
Spustit audio

Více o tématu