Zveme vás na Smiřické svátky hudby!

12. únor 2013

Zveme vás na 10. ročník festivalu Smiřické svátky hudby, který se koná ve dnech 23. 3. – 1. 4. 2013. Kdo se představí na festivalu letos?

Vedle Rodney Frienda, který si zahraje za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu s 18-ti letou houslistkou Julií Svěcenou, zazní pod taktovkou Petra Vronského také světová premiéra Koncertu pro dvoje housle a orchestr Pavla Trojana (ředitel Pražské konzervatoře), věnovaná Jaroslavu a Julii Svěceným a Mozartova Koncertantní symfonie Es-Dur pro housle a violu (Jitka Hosprová).

Za pozornost stojí koncert Velikonoční Concertino Praga aneb Laureáti ve Smiřicích (sobota 30.3.), kde se vám představí laureáti předchozích ročníků naší soutěže Julie Svěcená, Veronika Hrdová, Libor Suchý a Walter Hofbauer. Uslyšíte je za klavírního doprovodu jednoho z nejlepších mladých českých pianistů současnosti, Václava Máchy.

V průběhu deseti let fungování festivalu si celá plejáda výborných interpretů všech generací a různých hudebních žánrů vychutnala nádherné prostředí, umocněné výbornou akustikou, které zámecká kaple ve Smiřicích nabízí. Přijeďte si ji vychutnat také.

Více informací o historii tohoto velikonočního festivalu spolu s jeho letošním programem naleznete v přílohách pod obrázkem a na stránkách http://festival.mestosmirice.cz/

autor: Centrum uměleckých těles, soutěží a přehlídek
Spustit audio

Více o tématu