Tři mimořádná vystoupení v říjnu

7. říjen 2011

Laureáti Concertina Praga absolvují v tomto měsíci vystoupení v Poděbradech, Brně a v Praze.

První z nich se uskuteční v rámci Mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio ve čtvrtek 13. října 2011 od 15:00 hod. na Kolonádě v Poděbradech. Trumpetista Walter Hofbauer, laureát letošního ročníku soutěže, zde bude účinkovat s flétnistkou Žofií Vokálkovou, laureátkou z roku 1989. Na klavír je doprovodí Halka Klánská a Miroslav Sekera.

Od den později, v pátek 14. října od 19:30 hod. v konventu Milosrdných bratří v Brně, vystoupí v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Moravský podzim Walter Hofbauer a rakouská flétnistka Veronika Blachuta (absolutní vítězka CP 2011) za doprovodu klavíristy Václava Máchy a Emmy Schaffer. Program koncertu naleznete zde.

V pondělí 17. října od 19:30 hod. vystoupí laureáti ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Rozhlasový podzim. Veroniku Blachutu, Jana Mráčka (absolutní vítěz národní soutěže Concertino Praga 2007) a Waltera Hofbauera na pódiu doprovodí Plzeňská filharmonie pod vedením Tomáše Braunera. Program koncertu naleznete zde.

autor: Tomáš Chmelár
Spustit audio

Více o tématu