Jedinečná příležitost zaregistrovat se do soutěže do 14. října 2011

16. září 2011

Termín pro registraci kandidátů do 46. ročníku soutěže byl nově stanoven na 14. října 2011. Zaregistrovat se je možné zasláním elektronické nebo tištěné přihlášky na adresu Českého rozhlasu (viz kontaktní údaje).

Přihlásit se mohou komorní soubory v obsazení dvou až pěti hráčů (duo - kvinteto). Věkový limit soutěžících je 18 let (nar. 1994 a mladší). Soutěžní repertoár je volný a musí být v rozsahu 15 až 20 minut.

Zaregistrovat se do soutěže mohou klasické ansámbly, jako smyčcové kvarteto apod., ale také jiná či méně obvyklá spojení, jako například duo bicích, které se zúčastnilo minulého ročníku. Soubor může obsahovat maximálně jeden klávesový akustický nástroj, jiná nástrojová omezení neexistují,“ uvádí vedoucí soutěže Tomáš Chmelár.

Miroslav Dittrich, šéfproducent Českého rozhlasu říká: "Mladí čeští hudebníci mají velkou šanci. Vždyť v posledních dvou ročnících oboru komorní hra, se stala absolutními vítězi právě česká dua, a to Ivan Vokáč a Jakub Junek v roce 2006 a bratři Michalovi v roce 2009."

Přijďte proto soutěžit i Vy a navažte na své předchůdce!

autor: Tomáš Chmelár
Spustit audio

Více o tématu