Concertino Praga 2014

10. únor 2014

Ve dnech 8. a 9. února zasedala v Praze porota 48. ročníku mezinárodní rozhlasové soutěže mladých hudebníků Concertino Praga 2014. Z celkem 21 nahrávek ze 7 zemí světa (Bulharsko, Česká republika, Německo, Maďarsko, Polsko, Rusko, Slovinsko ) vybírali porotci nejlepší interprety v kategorii klarinet, hoboj, fagot, flétna a trubka.

Porotě předsedal hobojista Roland Perrenoud ze Švýcarska, jejími dalšími členy byla první flétna Symfonického orchestru Hlavního města Prahy Simona Pingitzer, trumpetista profesor Vladimír Rejlek z České republiky, švýcarský fagotista Gabor Meszaros a vynikající český klarinetista Irvin Venyš. Za Evropskou vysílací unii EBU byly jmenovány Angela Kaiser (Německo) a Maria Kopana (Řecko). Výsledky zasedání naleznete v příloze tohoto článku.

Laureáti stávajícího osmačtyřicátého ročníku Mezinárodní rozhlasové soutěže mladých hudebníků Concertino Praga se poprvé společně představí veřejnosti na sérii vystoupení v Praze a jižních Čechách. Turné otevírá 22. června 2014 slavností koncert v Rudolfinu v Praze, na kterém laureáti mezinárodního kola vystoupí se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu. Sérii koncertů ukončí 27. června slavnostní vystoupení laureátů v Jindřichově Hradci.

autor: Centrum uměleckých těles, soutěží a přehlídek
Spustit audio

Více o tématu