VIDEO: Jubilejní Concertino Praga představilo mimořádné talenty i profesionální výkony

13. červen 2016

V pátek 10. června se ve Dvořákově síni pražského Rudolfina uskutečnil koncert vítězů 50. ročníku mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga.

Všichni laureáti soutěže vystoupili v doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu s dirigentem Liborem Peškem. A svá vítězství nejen obhájili, ale předvedli také výborné a profesionální hudební výkony.

Slavnostním večerem prováděla moderátorka Jitka Novotná, kromě posluchačů Vltavy, která koncert přenášela živě, si jej mohli vychutnat také posluchači napříč Evropou nebo v Kanadě.

V Rudolfinu nechyběly ani kamery multimediálního oddělení Českého rozhlasu a živě jej přenášely na YouTube kanál ČRo. Mladé hudebníky přišel na koncert osobně podpořit vynikající český klavírista a hudební pedagog, předseda letošní poroty, Ivo Kahánek. Nechyběli ani zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Českého rozhlasu.

Začíná jihočeské turné

Cenu Heleny Karáskové předal absolutní vítězce letošního ročníku violoncellistce Marii Zaytsevě z Ruska náměstek Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy JUDr. Ivo Krýsa, Ph.D., LL.M.

Koncert laureátů Concertino Praga 2016

Nyní čeká na vítěze náročné turné po jižních Čechách. Laureáti vystoupí v koncertních sálech či zámcích čtyř měst v termínu od 13. do 17. června. Koncert z Jindřichova Hradce uslyší posluchači Vltavy v přímém přenosu. Ostatní vystoupení z turné po jižních Čechách odvysílá Český rozhlas ze záznamu v těchto termínech:

Český Krumlov 10. 7. 2016 od 15.00 hod.
Bechyně 17. 7. 2016 od 15.00 hod.
Třeboň 24. 7. 2016 od 15.00 hod.

Spustit audio