Koncert Epochef ve studiu S1 Českého rozhlasu

16. říjen 2024

V neděli 20. října 2024 se ve Studiu S1 Českého rozhlasu uskutečnil mimořádný koncert, na kterém vystoupili mladí hudebníci – laureáti prestižní soutěže Jugend musiziert a European Union of Music Competitions for Youth (EMCY).

Pod vedením renomovaného dirigenta Martina Brauße a za doprovodu lektorů z proslulého Ensemble Modern zazněla díla významných skladatelů, která byla pro publikum v mnoha ohledech fascinující.

Program zahrnoval skladby Johna Adamse, Erwina Schulhoffa, Antona Weberna, Corneliuse Cardewa a českého skladatele Františka Chaloupky, jehož přítomnost na koncertě byla jedním z vrcholů hudebního dopoledne. František Chaloupka se osobně přišel podívat na provedení svého díla Stockhausen on Sirius, které bylo přijato s velkým ohlasem.

Koncert nabídl posluchačům jedinečnou příležitost zažít novou hudbu v podání vynikajících mladých interpretů, kteří se věnovali moderním a náročným skladbám s vášní a precizností. Publikum si užilo výjimečnou atmosféru díky energii mladých talentů, skvělé hudební komunikaci mezi jednotlivými členy souboru a neobvyklému repertoáru.

Vystoupení bylo dalším důkazem vysoké úrovně vzdělávacích programů, které propojují začínající hudebníky se světově uznávanými odborníky a umožňují jim zdokonalovat své dovednosti v oblasti současné hudby. Tato příležitost zanechala hluboký dojem nejen u účastníků, ale i u diváků, kteří měli možnost si poslechnout zajímavé interpretace moderních skladeb.

Spustit audio

Více o tématu