Duo Bubreg

9. listopad 2018

Bratři Bence a Márton Bubregovi z Rakouska získali 1. cenu v kategorii Duo a zároveň se stali absolutními vítězi Concertino Praga 2018.

Bence Bubreg – klarinet (*2001)
Márton Bubreg – saxofon (*2004)
Rakousko 

Bence (16) a jeho mladší bratr Márton (13) Bubregovi sice žijí v Rakousku, ale pochází z maďarské hudební rodiny. Bence studuje klarinet na Tyrolské státní konzervatoři u Maximiliana Bauera a Márton studuje saxofon na Mnichovské hudební akademii u Koryuna Asatryana. 

Bence a Márton vyhráli několik hlavních cen v různých mezinárodních soutěžích v Japonsku, Itálii, Francii, Slovinsku, České republice, Rakousku a Chorvatsku. 

Márton debutoval již ve svých 10 letech na letním festivalu v Innsbrucku s Tyrolským symfonickým orchestrem jako nejmladší sólista všech dob. V roce 2017 získal jako nejmladší soutěžící Cenu klasických instrumentalistů na Tyrolské Grand Prix. Bence za své mimořádné umělecké úspěchy získal v roce 2017 cenu Jeunesse Special Award. 

Bratři Bubregovi vystupovali ve slavném koncertním sále Národního filharmonického orchestru v Kyjevě a rovněž na mezinárodním festivalu P. I. Čajkovského ve městě Vinnytsia a na festivalu Legeartis Lech v Berlíně. Loni hráli jako sólisté s Tyrolským komorním orchestrem v Meranu a Innsbrucku. Mezi jejich nedávné úspěchy patří debut v Carnegie Hall v březnu 2017. Letos čeká bratry Bubregovi debut ve Wiener Konzerthaus ve Vídni. 

Spustit audio